Turhal Şeker Fen Lisesi

Osmangazi Mahallesi, Surhay Sokak, No4 Turhal/TOKAT
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanun´unda belirtilen Milli Eğitim Genel Amaçları Çerçevesinde; ÖĞRENCİLERİMİZİ Milli ve manevi değerlerimizi benimseyen, İnsan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına saygılı Bilgiye ulaşmanın yollarını öğrenmiş Bilim ve teknolojinin imkanlarından yararlanabilen Topluma faydalı bir görev alma bilincine ulaşmış bireyler olarak bir üst öğretime hazırlayan ortam ve imkanları sağlayarak fen liseleri arasında tercih edilen, bir kurum olmak.
Misyon
Çağdaş eğitim ve öğretim bilimi kapsamında; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ulusal kültürünü özümseyen ve yeniliklere açık, Bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenen, Kendi kendine yeten; yaratıcı, araştırmacı, Problem çözme becerisine sahip İlgi ve yetenekleri doğrultusunda alt yapıları oluşmuş, Bir üst öğrenime hazır bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Voleybol ilçe birinciliği Masa tenisi il birinciliği,bölge birinciliği,Türkiye Şampiyonasına katılım, Teknofest 2022 Finali
Kütüphane Kitap Sayısı :1930
Öğretim Şekli :Tam Öğretim (Yeni binamızda öğretime geçilmiştir.)
İngilizce-Almanca
Ulaşım
Öğrencilerimiz okula şehir içi minibüsleri belediye otobüsleri öğrenci servisleri taşımalı sistem veya yaya olarak gelmektedir
Yerleşim Yeri
Turhal Osmangazi Mahallesinde yeni yapılan binamızda eğitim-öğretime devam etmekteyiz.
Tokat il merkezine 45 km uzaklıkta.
3 sınıf 90 Öğrenci
2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı TAVAN PUAN 449 TABAN PUAN 368
Okulun Sınav Başarı Durumu
Mezun öğrencilerimiz genellikle 2 yıl içinde %95 oranında bir üniversiteye yerleşmektedir